Hans van der Mark

Beeldend kunstenaar

Na jaren intensief galeriehouder te zijn geweest en aan landelijke en internationale exposities en kunstbeurzen te hebben deelgenomen, ben ik zelf weer bezig met het maken van kunst.

Mijn werken zijn kenmerkend door de intensieve zoektocht naar allerlei materialen, gereedschappen en technieken. Ik werk al schrapend, schurend, wegvegend, spoelend en snijdend. Het toepassen van ongebruikelijke materialen uit de omgeving, doeken tegen elkaar aan te plakken en weer los te laten karakteriseren mijn werkwijze. Toeval en gestuurde actie gaan hand in hand in mijn werken op doek, papier, karton, paneel en board.

Formeel behoren mijn werken tot de categorie abstract. Voor mij is er echter geen onderscheid tussen realistische en abstracte kunst. Beeldende kunst is ongenadig afhankelijk van het wel of niet ontwikkelde interpretatievermogen van de beschouwers.

De werkelijkheid is mij niet vreemd. Wel dat de neutrale werkelijkheid door de mensheid deels kunstmatig is gemaakt. Beeldende kunst kan daarom al niet vreemd genoeg zijn.